Utkast till skötselplan

Säg vad du tycker! Vi har fått in ett utkast till skötselplan från vår konsult på Lundby Landskapsvård. Du är välkommen att komma in med förslag och kommentarer fram till den 15 februari. Den 28 februari ska vi ha ett antaget material.

Här hittar du utkastet till skötselplan. Här hittar du bilagor, fyra kartor som beskriver föreslagna åtgärder i området.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Ett svar till Utkast till skötselplan

  1. Hilding Djerf skriver:

    Hej!
    Intressant läsning och till synes välgrundade förslag på åtgärds- och skötselplaner som uppenbarligen givit bra utfall inom andra ”återställda” vattenmiljöer. Dock har jag den åsikten att gömslen endast skall finnas på Hammarskogssidan och att placering av dessa inkl nytt fågeltorn bestäms först när man kan skönja resultatet av vatten-och markåtgärderna.
    Har också den uppfattningen att planerna på träbrygga, räcke och trädäck vid ”kanalen” skrinläggs, mest pga av befarade och onödiga störningsmoment för naturlivet. Föreslår i så fall en uppgradering -utifrån inkomna synpunkter – av befintlig brygga vid badplatsen, samt att efter isläggning sätta ut ”mobila” bänkar/bord och gummimattor i ”kanalen”, till gagn för bl.a. skridskoåkare. Beskrivna behov och svårigheter för bra tillgänglighet åt alla, går kanske inte att lösa till 100% med hänsyn till den kuperade terrängen. Oavsett vad, måste nya stigar och passager smälta in i den känsliga miljön.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *