Medel genom lokala naturvårdssatsningen

Föreningen Dalbyviken har fått 90 500 kronor från Länsstyrelsen för att utreda förutsättningarna för en restaurering av Dalbyviken. Fördelen med det här är att vi nu kan arbeta upp en långsiktigt hållbar plan för att säkerställa kultur- och naturlandskapet i och runt viken. Det gäller både den del av viken som ägs av Uppsala kommun likväl som den del som är privatägd.

De medel som vi får kräver motprestation motsvarande samma summa, framför allt fördelat som våra egna ideellt investerade timmar. Det vi kommer att göra är att inventera fågellivet och floran i viken. Dessa inventeringar är påbörjade. Vi kommer också att röja bort näckrosor och buskar i viken. Arbetet med att ta bort näckrosor kommer att påbörjas nu under juli medan arbetet med att röja buskar får vänta till senare delen av hösten. På det sättet minimerar vi störningen på fågellivet. Kontakta gärna oss om du är intresserad av att delta i arbetet, alla är välkomna!

För Föreningen Dalbyviken, 11-07-07

Emil Viktor Nilsson, ordförande.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar till Medel genom lokala naturvårdssatsningen

  1. Karin Hjelm skriver:

    Hur blir man medlem? Avgift var betals den, postgiro?

    • emil skriver:

      Hej Karin! Tack för din fråga. Jag ska se till att lägga upp uppgifter om medlemsavgift och betalningsförfarande snarast. Vänliga hälsningar, Emil V. Nilsson, Ordf.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *