Pris till Föreningen Dalbyviken!

Onsdagen den 16 mars delade Upplands Ornitologiska Förening ut sitt naturvårdspris till Föreningen Dalbyviken. Vår kassör Carina Kumlin var på plats och tog emot priset som delades ut av ornitologernas ordförande Jan Wärnbäck.

Motiveringen till priset är följande: ”För det arbete som lagts ned på att väcka till liv ett naturområde i vardande och återigen visa oss alla hur mycket den ideella naturvården behövs för att skapa miljöer för bland annat fåglar. Det finns många vikar runt Mälaren som, likt Dalbyviken, har en nutidshistoria av kraftig igenväxning. I ljuset av det är arbetet som Föreningen Dalbyviken representerar extra viktig och har stor potential att tjäna som ett gott exempel för andra som vill engagera sig. Att skapa goda förutsättningar för ett myller av liv är av stor betydelse men att också möjliggöra för människor att komma ut och uppleva detta myller är minst lika viktigt. I det avseendet kan också Dalbyviken fungera som ett mycket bra exempel. UOF vill genom att tilldela Naturvårdspriset till Föreningen Dalbyviken visa på betydelsen av ideella krafter och lyfta ett inspirerande exempel hur det verkligen går att göra skillnad med sitt engagemang.”

Föreningen Dalbyviken bugar sig djupt och tar till sig de vackra orden. (Vi verkar ha problem med att få upp bilden nedan i alla webbläsare. /Emil)

Naturvårdspris_low.001

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *