Hammarskog blir naturreservat

Idag meddelades att området Hammarskog, med delar av Dalbyviken, ska bli naturreservat. I samband med detta ska Herrgården bli ett besökscenter likt ett naturum, bussförbindelserna ska ses om och en cykelväg ska ordnas. Det innebär antagligen att större resurser frisätts till marker som tillhör Uppsala kommun, något som bland annat kan komma Dalbyviken tillgodo. Det kan också underlätta för kringboende i Vreta och Dalby att använda kommunala transporter. Men det är nog inget som rördrommen tänker på när den sitter i sin vassrugge och tutar så att glasrutorna i herrgården skakar.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Ett svar till Hammarskog blir naturreservat

  1. Hilding Djerf skriver:

    Ett riktigt bra beslut, en härlig nyhet! Tur att det inte är 1 april!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *